Sport en fysiotherapie

Sporten is erg belangrijk voor onze gezondheid: hart, longen, gewrichten en spieren worden getraind en blijven zo in goede conditie.

Sport en fysiotherapie worden vaak in één adem genoemd. Vooral voor topsporters is fysiotherapie een vanzelfsprekendheid, maar als je zelf je lijf tot aan de grenzen van zijn kunnen belast gaat er natuurlijk wel eens wat mis. Een snel en goed herstel van een sportblessure is zeer belangrijk, maar het voorkomen van blessures is nog beter!

Het behandelen van blessures die te maken hebben met sport, maar ook het voorkomen ervan is bij uitstek het terrein van de fysiotherapeut: dé specialist in houding en beweging. 

Het voorkomen van hardloopblessures

In onze trainingszaal kunnen we een filmpje maken terwijl u op de lopende band aan het hardlopen bent. Wanneer we de opname vervolgens in slow-motion bekijken kunnen we de bewegingen goed volgen en analyseren. Adviezen en tips over het voorkomen van blessures zijn zo op maat te maken. Ideaal dus voor hen die willen gaan hardlopen, of daar al mee bezig zijn maar steeds klachten ervaren waardoor ze ongewild moeten stoppen.