Wat is Cupping

Cupping is een eeuwenoude behandelmethode die haar oorsprong vindt in de Chinese geneeskunde en zich richt op het soepel maken of houden van het bindweefsel.

Met zogenoemde siliconen ‘cups’, die op de huid worden geplaatst, wordt een vacuüm gecreëerd doordat de huid deels in de cup wordt gezogen. Hierdoor ontstaat er een betere doorbloeding van het bindweefsel, waardoor afvalstoffen beter en sneller afgevoerd worden via de poriën. In onze praktijk kunt u voor Cupping terecht bij Yadira Sillé.

De behandeling

Cupping wordt toegepast voor verschillende doeleinden. De losse cups worden veel gebruikt als massagetool voor het losmaken van het bindweefsel. De dieptewerking van de cups heeft een effectieve werking op pijnpunten en vast zittende gewrichten. 

Een cupping behandeling voelt als een stevige massage, hierbij worden de dieper gelegen huidlagen bereikt. Het geeft ontspanning en brengt het lichaam weer in balans.

Tijdens de behandeling kunnen er lokaal rode plekken ontstaan, dit is gebruikelijk en deze plekken verdwijnen na enkele dagen. Tevens kan de eerste behandeling pijnlijk aanvoelen doordat het bindweefsel nog gespannen is.