Wat is NIMOC

Het stuitje kan door een val op je billen of een bevalling een afwijkende stand krijgen. Dit kan kort geleden, maar soms ook heel erg lang geleden ontstaan zijn, waarbij klachten langzaam verergeren.

Als de stand van het stuitje verandert wordt vaak gezien, dat patiënten met rugklachten niet lang kunnen staan en/of zitten maar ook pijn hebben bij het gaan staan vanuit zit.

De behandeling hiervoor is NIMOC (Non-Invasive Mobilization of the Coccyx). Dit is een behandelmethode, uitgevoerd door een bekkenfysiotherapeut voor het behandelen van rug- en bekkenklachten, waaronder stuitpijn. In dit laatste geval wordt een afwijkende stand van het stuitje hersteld met vaak goede resultaten.

In onze praktijk kunt u voor NIMOC terecht bij Yadira Sillé.

De behandeling

Er wordt gestart met een intakegesprek, om uw klachten in kaart te brengen. Tijdens het eerste consult wordt er meteen iets gedaan aan de afwijkende stand van het stuitje: terwijl u zit op de behandelbank wordt er een hele kleine, uitwendige beweging gemaakt, waardoor het stuitje weer recht komt te staan. De beweging zelf is bijna nooit pijnlijk. Daarnaast wordt er aandacht besteed aan het bekken, de bekkenbodem, de wervelkolom en de houding. 

Na het eerste consult kán de pijn in eerste instantie toenemen. Dat komt omdat de spanning in het spier- en peesweefsel rond het stuitje gaat veranderen. Het is vaak gebleken dat er binnen drie weken goed resultaat optreedt na een eerste correctie. Zo nodig wordt de behandeling een paar keer herhaald. 

bron foto: www.praktijkoverwinning.nl

NIMOC