Sport en fysiotherapie

Sporten is erg belangrijk voor onze gezondheid: hart, longen, gewrichten en spieren worden getraind en blijven zo gezond. Fysiotherapie en sport worden vaak in één adem genoemd. Vooral voor topsporters is fysiotherapie een vanzelfsprekendheid. Maar, als je je lijf tot aan de grenzen van zijn kunnen belast gaat er natuurlijk wel eens wat fout. Een snel en goed herstel van een sportblessure is natuurlijk belangrijk, maar het voorkomen van blessures is nog beter!

Blessures die te maken hebben met sport, maar ook het voorkomen ervan.. dit is bij uitstek het terrein van de fysiotherapeut: dé specialist in houding en beweging. 

In onze praktijk hebben wij de mogelijkheid om een filmpje te maken terwijl u aan het hardlopen bent. We kunnen deze dan in slow-motion bekijken, wat ons de mogelijkheid geeft de bewegingen goed, nog beter te analyseren. Hieruit kunnen tips en trainingsadviezen volgen die een blessure kunnen voorkomen. Ideaal dus voor hen die willen gaan hardlopen, of al bezig zijn maar steeds klachten ervaren waardoor ze ongewild moeten stoppen.

In onze praktijk kunt u tevens terecht voor knierevalidatie!

Niet kunnen sporten vanwege klachten is een terechte hulpvraag, directe toegang fysiotherapie biedt u de mogelijkheid om deze vraag aan de fysiotherapeut voor te leggen.
 
 
 
Hans van der Vegt
Kim Peters