Sport en fysiotherapie

Fysiotherapie en sport worden vaak in een adem genoemd. Vooral voor topsporters is fysiotherapie een vanzelfsprekendheid. Als je je lijf tot aan de grenzen van zijn kunnen belast gaat er natuurlijk wel eens wat fout. 

Sporten is erg belangrijk voor onze gezondheid. Hart, longen, gewrichten en spieren worden getraind en blijven zo gezond.

Blessures die te maken hebben met sport, zijn bij uitstek het terrein van de fysiotherapeut, de specialist in houding en beweging. 

Een snel en goed herstel van een sport blessure is natuurlijk belangrijk. Maar het voorkomen van blessures is nog beter. 

In onze praktijk hebben wij de mogelijkheid om een filmpje te maken van bv. hardlopen, deze is vervolgens in slow-motion te bekijken, dat geeft ons de mogelijkheid de bewegingen nog beter te analyseren. Hieruit kunnen tips en trainingsadviezen volgen die een blessure kunnen voorkomen. 

Ideaal voor diegenen  die willen  gaan hardlopen, of steeds klachten ervaren waardoor ze ongewild moeten stoppen.

Tevens knierevalidatie!

Niet kunnen sporten vanwege klachten is een terechte hulpvraag, directe toegang fysiotherapie biedt u de mogelijkheid om deze vraag aan de fysiotherapeut voor te leggen.