Oefengroep voor chronische aandoeningen

Het is een cursus waarbij men gedurende 13 weken sport o.l.v. een fysiotherapeut in een groepje van max. 6 personen.  Centraal staat de verbetering van de conditie en de spierkracht. Daarnaast is het belangrijk dat de cursist gemotiveerd wordt om wekelijks te blijven sporten. Hetgeen zijn of haar chronische aandoening positief beïnvloed.

De lessen omvatten 2 keer 1 uur algemene fitness (cardiotraining, kracht- en lenigheidoefeningen) per week. De lessen worden zo gegeven dat ze voor iedereen te volgen zijn.

Na verwijzing door de huisarts, de specialist, de diabetesverpleegkundige of de praktijkondersteuner kunt u zich telefonisch aanmelden. Er wordt een afspraak gepland voor een intakesessie, waar uw lichamelijke conditie bij aanvang van de training in kaart gebracht wordt. Verzocht wordt om de vragenlijst, die toegezonden wordt, volledig ingevuld mee te nemen naar de intakeafspraak.

Tijdens de cursus zal er zowel in week 6/7 als in week 13 een hertest plaats vinden.

Van iedere deelnemer wordt gevraagd zaalschoenen en sportieve kleding te dragen, en een handdoek en flesje water mee te nemen.

De kosten zijn afhankelijk van uw dekking in de aanvullende verzekering. Wij raden u aan om van te voren contact op te nemen met de klantenservice van uw verzekering.

De fysiotherapeut die binnen onze praktijk de cursus geeft is:
Hans van der Vegt

Meer informatie kunt u vinden op de website van Diabetes Vereniging Nederland.