Oefengroep voor chronische aandoeningen

Gedurende een periode van 13 weken (cursus) gaat u sporten onder begeleiding van een fysiotherapeut in een groepje van maximaal 6 personen. Centraal staat de verbetering van de conditie en de spierkracht. Daarnaast is het belangrijk dat u gemotiveerd wordt om wekelijks te blijven sporten, dit beïnvloedt uw chronische aandoening positief.

De lessen omvatten 2 keer 1 uur algemene fitness (cardiotraining, kracht- en lenigheidoefeningen) per week. De lessen worden zo gegeven dat ze voor iedereen te volgen zijn. De kosten zijn afhankelijk van de dekking in uw aanvullende verzekering. Wij raden u aan om hierover van tevoren contact op te nemen met de klantenservice van uw verzekeringsmaatschappij.

Na verwijzing door de huisarts, de specialist, de diabetesverpleegkundige of de praktijkondersteuner kunt u zich telefonisch aanmelden. Er wordt een afspraak gepland voor een intakesessie en u krijgt een vragenlijst toegestuurd. Deze vragenlijst graag volledig ingevuld meenemen naar de intakeafspraak.

Tijdens het intakegesprek wordt ook uw lichamelijke conditie in kaart gebracht vóór aanvang van de training. In de loop van de cursus zal er zowel in week 6 of 7 als in week 13 een hertest plaatsvinden.

Aan iedere deelnemer wordt gevraagd zaalschoenen en sportieve kleding te dragen en een handdoek en flesje water mee te nemen.

De fysiotherapeut die binnen onze praktijk de cursus geeft is Hans van der Vegt

Meer informatie kunt u vinden op de website van Diabetes Vereniging Nederland.