•  
  • Home
  • -
  • Nieuws
  • -
  • Interview met Bart Schotman, hij heeft de beweegroute voor ons getest

Interview met Bart Schotman, hij heeft de beweegroute voor ons getest

07 juni 2022

Interview met Bart Schotman nadat hij de beweegroute heeft gelopen. Bart is visueel beperkt (volledig blind).

Bart, kun je jezelf even voorstellen?

Ik ben dus Bart, ben 69 jaar en visueel beperkt, totaal blind. Ik reis 3 dagen in de week naar Nijmegen en werk in Het MuZIEum. Ik neem bezoekers mee in mijn wereld, de wereld van het niet zien. Begeleidt mijn gasten door gesimuleerde situaties in het pikke donker, zoals in het dagelijks leven of op reis.

Je hebt een visuele beperking, kun je aangeven wat je van sporten in de buitenlucht vindt?

Sporten in de buitenlucht is normaal gesproken bijna niet te doen, alleen met begeleiding. Ik weet dat ik die begeleiding in de fysiotherapiepraktijk kan krijgen. Het liefst sport ik buiten.

Je hebt de beweegroute gelopen, kun je vertellen hoe je dit hebt ervaren?

Leuk! Wel onder begeleiding dus. Er was voor mij 1 moeilijke opdracht, de balansoefening. Ik kan me nergens op richten, geen focus. De beweegroute is erg goed te volgen. Complimenten voor jullie website!! Als ik de route 4 of 5 keer heb gelopen, kan ik wel alleen op pad!

Er zijn vast dingen die beter kunnen, toch?

Op- en afstappen op objecten zijn lastig.

Wat vindt je juist fijn aan de beweegroute?

Buitengebeuren erg fijn!

Als je zelf een beweegroute zou maken, zou je deze dan op een andere locatie zien of zou je deze route dan juist meer uitbreiden?

Misschien op een plein waar alle oefeningen dichter bij elkaar zijn. Dan met een rubberen geleidelijn zodat de visueel beperkte mensen die lijn kunnen volgen. Aangezien er maar weinig mensen in Olst en omgeving zijn met deze beperking, is het bijna niet te doen om dit te realiseren, denk ik.

Interview Bart Schotman loopt met visuele beperking de beweegroute
Terug naar overzicht